NEDERLANDS | FRANÇAIS

HR innov & tech Day 2018

Tweede editie

 

24.04.2018

 

INSCHRIJVING

Datum: 24/4/2018

Plaats: Proximus Lounge - 1140 Brussel / Evere

8:45 tot 16:30 (+ netwerkingdrink)  

Drietalig programma (Nederlands, Frans, Engels)    


Voormiddag: elevator pitch met 10 HR Tech-aanbieders, workshops, demo presentaties en panelgesprekken

Namiddagseminar met 6 sprekers

Doorlopende beurs met infostands (hele dag)


Programma - informatie

Tijdens de demo-presentaties kunt u ontdekken welke e-HRM tools uw HR-beleid (recruitment, learning, payroll, performance management enz.) kunnen boosten en hoe ze dat kunnen. Elke demo-presentatie wordt door een welbepaalde aanbieder gegeven.

Behalve in één geval zullen alle workshop verzorgd worden door een HR-verantwoordelijke uit een bedrijf/overheidsorganisatie, samen met een HR-diensterlener/consultant. Alle workshops worden erg interactief, met ruime mogelijkheid tot vragenstelling en discussie, opgevat.


SPREKERS

Omar Mohout

Antwerp Management School

Yves Lermusi

CEO Checkster

Sophie Van der Stallen

Microsoft

Leo Exter

Chief Energizer Hack Belgium

Stéphan Salberter

Managing Director School 19

Thomas Marckx

Co-Founder TheLedger

Gunter Cools

West Europe HR Director SAS

Elke Van de Walle

HR Business Partner Möbius

PROGRAMMA

08:45
Hele Dag (08u45 - 17u15): Beurs
Beurs met standhouders van aanbieders van HR Tech-oplossingen (apps/software-pakketten/online platformen).

Exposanten (situatie op datum van 22/1/2018) : Textkernel, Thalento, Indeed, Beeple, Officient, Talmundo, OTYS, Talentsoft Learning, IGB, SOA People, Actonomy, entrili, UQ Talents, integritycheck, HRQ Leader, Dileoz, Joboxx, Meet Roger, Talentfinder, POPAY Belgium, TalentOnDemand, Intuo, Carerix, Visiotalent en FERN.

(Het maximum aantal stands is bereikt: 25. Wenst u/uw bedrijf een infostand tijdens de 2019-editie van het event ? Mail naar HRITD2019@HRMinfo.net. Onderwerp: Infostand.)

08:45
Elevator Pitch
Tien aanbieders van HR Tech solutions stellen hun tools en apps voor.

10 aanbieders van innovatieve HR technologie stellen hun tool (app/software-pakket/online platform) voor. In de eerste plaats startups en scale ups. Nieuwe eHRM-tools (die maximaal 4 jaar in de markt zijn) van meer mature vendors komen ook in aanmerking. Op voorwaarde dat ze daadwerkelijk nieuw en innovatief zijn.

De vendors krijgen daarvoor elk 4 minuten + 3 minuten voor het beantwoorden van vragen van de jury om de jury en het publiek te overtuigen. De jury en het publiek kunnen stemmen via een online voting-systeem. De score van de jury telt mee voor 60 %. De winnaar mag zich ‘Coolest HR Tech
solution of the year 2018 (awarded by HRMinfo & Belgian HR community)’ noemen. Talmundo was de winnaar van de 2017-elevator pitch*. 

De volgende vendors zich aangemeld voor de pitch (volledige lijst, inschrijvingen afgesloten): Beeple, Officient, entrili, UQ Talents, integritycheck, Q7 Leader (formerly known as YoumanCapital), Dileoz, JoboxxMeet Roger en FERN.

JURY:
- Roeland Van Dessel (Board Member & Partner Bakker & Partners &  former CEO and current Board Advisor UNBOX.Work , Member of the Board Easypay Group)
- Carlien Van den Bril (HR manager Yuki)
- Yannick Rousseau ( HR business partner Showpad) 
Béatrice de Mahieu (Chief Innovation Officer at Co.Station)

(Voor aanmelding voor editie 2019: HRITD2019@HRMinfo.net. Onderwerp: Pitch)

* Jury 2017: Han Oey, Florian Chilla, Conny Vandendriessche, Jeroen Franssen, Christophe Vanden Eede.

10:30
Workshop 1: Welke nieuwe e-HRM tools hebben de HR professionals nodig?
door Leo Exter
Welke nieuwe e-HRM tools hebben de HR professionals nodig?

Door Leo Exter (Hack Belgium) & Frank Boermeester (Hack Belgium)

Deze workshop wordt geleid door een specialist inzake groepsanimatie en brainstorming-technieken en is geënt op het hackathon-format. Dat is een bijeenkomst van software-ontwikkelaars, designers en business strategen om gezamelijk aan een onderwerp/problematiek te werken.

Het doel van de workshop is tot een lijstje te komen met nice to have maar vooral need to have tools, die vandaag nog niet worden aangeboden. Van elk van hen zal de reason why worden gedefinieerd (aan welke behoefte moeten ze beantwoorden) er de essentiële functionaliteiten.

De bevindingen van de workshop worden nadien (geanonimiseerd) teruggekoppeld aan alle de deelnemers van de HR innov & tech Day. De workshop is exclusief voorbehouden aan HR professionals (consultants/vendors worden niet toegelaten).
(Voertaal : Engels & Nederlands)

Workshop 2: Future proof recruitment
Futureproof rekruteren: volg de weg van de kandidaat

Door Jordan Audenaert (BBC) & Sophie Docx (BD myShopi

Punctuele rekruteringsadvertenties. Social updates hier en daar. Job boards. Een leuke foto van collega’s met een creatieve headline.µ

Als u merkt dat u met deze aanpak niet meer de juiste mensen vindt en houdt, dan bent u niet de enige. En al zeker niet wanneer u geen bekend consumentenmerk bent dat sowieso mensen aantrekt.

Wat er dan wel werkt? 

Strategie, creativiteit en technologie naadloos op elkaar afstemmen.

We geven u aan de hand van twee innovatieve en performante campagnes inzicht in het nieuwe speelveld. Maar we voorzien u vooral van concrete houvast en tips volgens onze beproefde CRAFT-methodologie.

Rekruteren vandaag betekent consequent uw employer brand uitdragen en van solliciteren een naadloze ervaring maken. Dat vraagt om een ommekeer: extern, op de stoel van de kandidaat gaan zitten, en intern: HR aligneren met andere diensten zoals marketing en corporate communicatie.

(Presentatie in het Nederlands & Engels)


Demo-presentatie 1: Talentsoft Learning
Zet vlot de stap naar Digital Learning via Talentsoft learning

Ontdek de nieuwste innovaties op het gebied van Learning software. Van Blended Learning tot User generated content met de tools en app van Talentsoft kan het allemaal. Samen kijken we naar Sociaal leren, Community Learning en virtuele klaslokalen. Ook kijken we hoe je eenvoudig zelf content kan creëren zoals testen en quizzen. Of laat je medewerkers zelf hun expertises delen met onze gratis Skillcatch app.

(Taal: Nederlands & Frans)Demo-presentatie 2: OTYS
OTYS Go! – demo van een optimaal recruitmentproces

OTYS Go! is het softwarepakket van OTYS. Tijdens deze demo zullen wij u tonen hoe het pakket het best ingezet kan worden. We doorlopen het gehele traject:

- Hoe kandidaten op een eenvoudige manier kunnen solliciteren op uw eigen website.
- Hoe deze kandidaten rechtstreeks in uw OTYS Go! database terecht komen en direct gekoppeld zijn aan de juiste vacature.
- Hoe u eenvoudig kunt zoeken en de juiste kandidaten snel kan matchen aan vacatures.
- Hoe u tijd kan besparen met het afhandelen van de sollicitaties.
- Hoe u op een innovatieve manier de geselecteerde kandidaten kan presenteren aan de hiring manager of opdrachtgever.

Tot slot tonen wij u welke extra mogelijkheden er zijn met OTYS Go!. Denk hierbij aan het uitgebreide CRM, gepersonaliseerde dashboards, rapportages en het verspreiden van vacatures over verschillende kanalen met slechts enkele muisklikken.

(Taal: Nederlands & Engels)


Demo-presentatie 3: Textkernel
Vind snel en eenvoudig de beste talenten, in uw eigen en externe databases

Textkernel is al sinds 2001 dé specialist en internationaal marktleider op het gebied van Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning en semantische technologie voor HR en recruitment. Onze meertalige cv parsing software en haar semantische zoek-, sourcing- matching- en leadgeneratie-tools zullen de manier waarop u zaken doet transformeren en helpen uw bedrijf exponentieel te laten groeien. Bespaar tijd, vind direct hét toptalent waar u naar op zoek bent, in uw eigen en externe databases en krijg inzicht in de arbeidsmarkt aan de hand van Big Data over de arbeidsmarkt.

In deze demo-presentatie passeert al onze tooling de revue en laten we u zien hoe u de software eenvoudig en effectief kunt inzetten bij het oplossen van alledaagse recruitmentvraagstukken. 


Panelgesprek 1: How to make a HR Tech startup en scale-up great (again)
How to make a HR Tech startup en scale-up great (again)

Panelleden:

- Sébastien Commeyne (Spreds, voorheen MyMicroInvest)
- Els De Geyter (Human Reef, voormalig Employee experience coach @ start up StoryMe)
- Stijn De Groef (Talmundo)
- David Dessers (CRESCO - Business Law Firm)

Moderator: Suyin Aerts (o.a. Kanaal Z)

De Engelstalige titel van dit panelgesprek wil niet zeggen dat de discussie (enkel) in het Engels zal verlopen.

11:45
Workshop 4: Innovatiemanagement & HRM
De menselijke aspecten van innovatie (The Forge & VRT)

Om te innoveren moet je Epibreren

Door Michaël Van Damme (The Forge) & Sara Hermans (VRT)

Innovatie is een beetje zoals gezond eten. Iedereen is er van overtuigd dat het belangrijk is, maar het is niet altijd helder wat nu juist wel gezond of net niet. Je kiest er bijvoorbeeld voor om een fruitsapje te drinken in plaats van frisdrank, want dat lijkt toch de gezonde optie. Maar is dat wel zo? En stiekem blijven we toch graag chocolademousse eten.

Wanneer het over innovatie gaat is het niet zo verschillend. Innovatie is een echt buzzwoord. Iedereen heeft het er over. Maar wat moet je nu juist doen om innovatief te zijn?

Wat werkt nu wel en wat juist niet? Al meer dan 30 jaar wordt er wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd rond innovatie over de hele wereld. Het is de meest kwalitatieve kennis over innovatie die we hebben. Alleen blijft deze waardevolle kennis vooral liggen in de kelders van onze universiteiten. Deze workshop licht het tipje van de sluier van deze bron aan kennis, met enkele belangrijke inzichten rond innovatie en wat de gevolgen ervan zijn voor op de werkvloer. Tijdens de workshop zal ook de toepassing van deze wetenschappelijke inzichten binnen de VRT aan bod komen.
Kortom, een korte onderdompeling in de evidence-based aanpak van innovatie op het werk.

(Taal: Nederlands & Engels)

Workshop 3: HR & Organisation/BusinessTransformation door digitalisering en agile werken/organiseren
Case story zelfsturing en Holacracy bij Möbius

Door Nathalie Vermassen (HR Manager bij Möbius) en Elke Van de Walle (HR Business Partner bij Möbius)

Möbius, een internationale consultant (met Belgische roots) inzake Business Redesign, kende een ingrijpende interne transformatie.

Het adviesbedrijf (met 150 medewerkers en kantoren in België, Nederland, Engeland en Frankrijk) koos resoluut voor het invoeren van zelfsturing en Holacracy.

Holacracy is een management framework, een organisatiestructuur met een andere benadering voor taakverdeling, hiërarchie en besluitvorming, bedoeld om organisaties effectiever samen te laten werken. Dit doet Holacracy door middel van een systeem dat beslissingsbevoegdheid en besluitvorming verdeelt over zelfstandige, autonome teams in plaats van gecentraliseerd in de ‘top’ van de organisatie.  Dit managementsysteem is onder meer sinds 2013 realiteit bij Zappos.com (onderdeel van Amazon.com, 1400 medewerkers).

Zelfsturende teams zijn vandaag, minstens gedeeltelijk, realiteit in tal van organisaties/bedrijven. De Nederlandse zorgverstrekker Buurtzorg (6000 medewerkers) is wellicht het meest gekende voorbeeld van succesvolle invoering.

Nathalie en Elke brengen een getuigenis over het implementatietraject bij Möbius. Met aandacht voor de moeilijkheden en pitfalls. En trekken er lessen uit.

(Taal: Nederlands & Engels)

Demo-presentatie 4: Actonomy
Hoe technologie – AI, machine learning en taaltechnologie – kan helpen om de verschillende aspecten van het recruiteringsprocess te gaan optimaliseren

Technologie beïnvloed het HR process en zal dat in toekomst altijd maar meer gaan beïnvloeden.  Automatisatie van de verschillende HR processen zet zich door met als doel sneller en beter de verschillende actoren (kandidaten, recruiters) met elkaar in contact te brengen en overeenstemming te vinden tussen vraag en aanbod.

Actonomy zal tijdens de workshop focussen op hoe technologie – AI, machine learning en taaltechnologie – kan helpen om de verschillende aspecten van het recruiteringsprocess te gaan optimaliseren :

• Hoe kan taalanalyse helpen om kandidaten bij solliciatie sneller te verwerken.
• Automatische matching kan helpen bij de screening van applicant/kandidaten.
• Door gebruik te maken van zowel soft als harde criteria kunnen systemen beter inspelen op de eigenheid van kandidaten en dus een betere matching vinden tussen bedrijf en kandiaat.
• AI en machine learning zijn geen doel opzichzelf maar zijn belangrijk om te leren wat een kandidaat wil en hoe systemen daardoor betere en meer passende jobs kunnen aanbieden.

De workshop wordt geen technologische showcase maar een practische benadering van de huidge staat van de technologie

Demo-presentatie 5: SOA People
Welke toegevoegde waarde heeft HR-digitalisering voor uw kandidaten en medewerkers?

De ervaring van kandidaten en medewerkers is cruciaal bij het aantrekken en behouden van talent.

Het is ook essentieel om deze ervaring te beheren via een aangepast HRIS om de samenhang en efficiëntie van het HR-procesbeheer te waarborgen, in coördinatie met andere afdelingen.

Jean-Noël Henin, SOA People HR Expert, nodigt u uit om de best practices rond de SuccessFactors HRIS -en Talent Management oplossing te ontdekken. Hij zal laten zien hoe een kandidaat of een medewerker gemakkelijk kan communiceren met het bedrijf door middel van verschillende processen: applicatie, on-boarding, vaardigheden, carrière, training en verlofaanvraag, enz.

We zullen ook onze innovatieve implementatiemethodologie presenteren die voortbouwt op onze ervaringen in verschillende sectoren.


(Taal: Nederlands & Frans)

Demo-presentatie 6: IGB
Jobmarketing & automatic jobposting via IGB: haal meer uit uw vacature plaatsingen

Met IGB kunnen vacatures automatisch worden gepubliceerd op ruim 500 platformen, jobboards, social media en eigen website. IGB is geïntegreerd met (vrijwel) alle ATS-systemen. Zo publiceert u direct vanuit uw ATS automatisch op de jobboards, waarbij de kandidaat via uw eigen website solliciteert. U heeft een duidelijk overzicht van de uitstaande vacatures, helder wat waar is geplaatst en wat de status is per vacature.

Tijdens deze demo laten wij zien hoe u uw vacature beheer centraliseert vanuit een marketing perspectief. Door het campagnematig uitzetten van uw vacatures, heeft u geen dure marketing-bureaus meer nodig, waardoor de kosten laag gehouden worden.

Door gebruik te maken van jobposting via IGB heeft u de volgende voordelen:

• Een permanente check voortgang uitstaande vacatures;
• Ondersteunt: CPC, CPA & CPH;
• Sneller online en beter vindbaar;
• Hoge en consistente kwaliteit per posting;
• Jobboards eenvoudig koppelen en vrij inwisselbaar;
• Continu meten van je resultaten.

(Taal: Nederlands & Engels)


Panelgesprek 2 : Analytics, big data, (ro)bots en Artificiële Intelligentie - Opportuniteit of bedreiging voor HR?
Zijn Analytics, Big Data, (ro)bots en AI het einde van HR 'as we know it'?

- Yves Slachmuylders (Partner/Principal at McKinsey & Co)
- Luk Smeyers (Co-Founder & Practice Leader at iNostix by Deloitte, People Analytics)
- Bruce Fecheyr-Lippens (Head of People Analytics & HR Digital Transformation Solvay)
- Michel Van der Poorten (Cognitive Business Developper at IBM)

Moderator: Suyin Aerts (o.a. Kanaal Z)

(Taal: Nederlands & Frans)

13:30
Het HR Tech-landschap in België en Europa
HR is constantly evolving and the use of HR oriented technology is on the rise.

HR is constantly evolving and the use of HR oriented technology is on the rise.

With digital influencing recruitment, benefits & rewards, leadership, assessments, training etc, it should not come as a surprise that HR is right in the middle of a digital transformation. This presentation will provide guidance, insights, perspective and inspiration on what’s happen in HR Tech both in Belgium and a wider view on Europe.

13:55
A personal journey into Talent Management Innovations
Views from a Belgian CEO of an HR Tech firm based in San Francisco Bay Area

What do the last 20 years tell us about the next 20 years in Talent Management?
Looking back to his first HR startup 20 years ago, Yves Lermusi, CEO of Checkster, will first cover his journey into the world of Talent Management (through acquisitions and IPO) and what he has seen make companies and technologies successful.  Then, he will turn to the future and help practitioners to make sense of where the industry is going and what they can do.

14:20
Microsoft's Digital Transformation and the role of HR
Digital Transformation at Microsoft and the role of HR in that domain.

Microsoft - the third largest company worldwide in terms of market capitalization - developed an HR strategy fully tuned to the current trends in society and to the company mission.  The uptake of digitization, automation (computerization and robotization) and of Artificial Intelligence (AI) is one of those trends.  This requires entirely new skillsets for employees, an adapted organization culture (centered on innovation), and a flexible, scalable organizational structure. Sophie’s presentation will strongly focus on the use of AI (including analytics) in shaping, implementing, evaluating and tuning the Microsoft HR policy and employee experience. 

15:15
School 19: een revolutionair opleidingsconcept dat komt overwaaien uit Frankrijk
S19: disruptie inzake onderwijs en opleiding

S19: de school zonder leerkrachten en getuigschrift start in België. Haar aanpak is zonder meer disruptief inzake onderwijs en opleiding.
S 19 is het Belgische equivalent van het Franse Ecole 42, waarmee het samenwerkt. Ecole 42 is een private computerprogrammeringsschool zonder winstoogmerk en zonder inschrijvingsgeld. Ze heeft de ambitie tot de beste wereldwijd in haar genre uit te groeien. De school is opgericht en wordt gefinancierd door de Franse miljardair Xavier Niel samen met verschillende partners.

S19 wordt financieel ondersteund door onder meer Proximus, Belfius en Solvay.

15:40
HR zal niet ontsnappen aan de blockchain-technologie
Be aware, be prepared

De vraag is niet of de blockchaintechnologie HR zal impacteren maar hoe snel en in welke mate.

In principe zijn er talrijke toepassingen mogelijk: op het vlak van werving en selectie (profielen van kandidaten met hun competenties verifiëren, beheren en aanvullen. Arbeidscontracten opstellen en bewaren), learning (inkoop en administratie, e-portfolio met kennis en competenties van elke werknemer), payroll, expat-administratie en nog veel meer. De blockchain kan gebruikt bij alle processen met freelancers en andere externe dienstverleners, met inbegrip van de betaling (zelfs zonder tussenkomst van banken).

Blockchain kan toegepast worden op elk gebied waar HR data uitwisselt, waar identificaties en transactionele processen aan te pas komen. Door de blockchain kan data- en informatie-uitwisseling veel efficiënter (daar waar dat nog dikwijls handmatig gebeurt), veiliger en zonder nodeloze tussenschakels en tussenpersonen.

Blockchain heeft het potentieel om HR grondig door elkaar te schudden. Net als dat kan en zal gebeuren en zelfs al een beetje aan het gebeuren is in de financiële sector en op het gebied van logistieke diensten (supply chains).

Het leidt geen twijfel de blockchain functies, vooral uitvoerende, zal elimineren. Ook op HR-vlak. Wellicht zelfs in grotere mate dan dat de informatisering tot hiertoe al deed.

Thomas Marckx is mede-oprichter van The Ledger, een specialist in blockhain-technologie en onderdeel van de CRONOS-groep. Dat is met ruim 4800 medewerkers de grootste IT-dienstverlener van het land en met een unieke organisatiestructuur en -cultuur want bestaat uit meer dan 350 sterk van elkaar onafhankelijke en in grote mate zelfgestuurde bedrijven met een sterke entrepreneurial spirit. The Ledger adviseerde en ondersteunde stad Antwerpen bij zijn proefprojecten met blockchain-toepassingen, alsmede de VDAB en GO ! (het Vlaams Gemeenschapsonderwijs) inzake projecten op het vlak van Levenslang Leren. Het werd ook al geraadpleegd voor toepassingen op HR-vlak.

16:05
Hoe het HR-beleid van software-bedrijf SAS de interne innovatiecultuur ondersteunt en mee vorm geeft
Het HR-beleid van software-bedrijf SAS en de interne innovatiecultuur

Hoe het HR-beleid van software-bedrijf SAS de interne innovatiecultuur ondersteunt en mee vorm geeft

Volgens een Amerikaans onderzoek* behoort software-bedrijf SAS tot de wereldtop inzake innovatief en performant HR management.

SAS is wereldwijd de marktleider in business analytics software en diensten op dat vlak en telt meer dan 14.000 medewerkers, werkzaam in 65 landen verspreid over alle continenten. Het is het grootste niet-beursgenoteerde softwarebedrijf ter wereld.

De onderneming (opgericht in 1976) is gekend omwille van haar specifieke en sterke bedrijfscultuur die Google inspireerde: vlakke structuur/beperkte hiërarchie (slechts 3 niveaus), informeel, sterk egalitair, grote interne mobiliteit, veel autonomie voor de medewerkers … en focus op innovatie. Experimenteren wordt er sterk aangemoedigd.

In 2014 werd SAS nummer 2 op Fortune's lijst van Best Companies to Work For in de VS geplaatst. Ook in andere landen viel het geregeld in de prijzen als beste werkgever. De wereldwijde Executive VP & Chief Human Resources Officer van SAS werd in 2015 door HRO Magazine verkozen tot Chief Human Resources Officer of the Year.

Het HR-beleid bij SAS is gericht op het creëren, ondersteunen en onderhouden van een sterke innovatiecultuur. Met als doel en output: innovatieve producten en diensten.
* The World’s 30 Most Innovative Corporate Human Resources Departments (2015)

(Presentatie in het Engels)

16:30
Netwerkingdrink
Netwerkingdrink voor wie zich inschreef

INSCHRIJVING

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Voormiddag

€ 300

 

2de persoon gratis naar workshop of seminar

- 50 euro voor de houders van een Corporate PASSport-login of van een promocode

Namiddag (Seminar)

€ 375

 

2de persoon gratis naar workshop of seminar

- 50 euro voor de houders van een Corporate PASSport-login of van een promocode

Hele Dag

€ 495

 

2de persoon gratis naar workshop of seminar

- 50 euro voor de houders van een Corporate PASSport-login of van een promocode

DOELGROEP


  • HR-directors/managers
  • Verantwoordelijken deelaspecten van personeelsbeleid/HRM
  • Managers Interne (en externe/corporate) communicatie
  • CEO's/general managers
  • Lijnmanagers met verantwoordelijkheid op het vlak van people management
  • Coaches & facilitators
  • Innovation managers

Sinds 2006 namen meer dan 1750 HR-professionals uit ruim 1000 bedrijven deel aan een HR knowledge sharing event van HRMinfo.

Partners / Sponsors
    
 


Video Partner